Η δύναμη που πάντα μας καθοδηγεί…

  Πολλοί από εμάς κάνουμε για χρόνια τα ίδια πράγματα χωρίς να το συνειδητοποιούμε ή ισχυριζόμενοι πως η ζωή μας αναγκάζει. Ξυπνάμε πάντα την ίδια ώρα, πίνουμε τον καφέ μας πάντα στην ίδια κούπα, πηγαίνουμε στην δουλειά μας πάντα με τον ίδιο τρόπο και από τον ίδιο δρόμο, τρόμε πάντα το ίδιο κολατσιό στην ίδια γωνιά στο χώρο της δουλειάς μας και ου το κάθε εξής. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε ως καλόκουρδισμένες μηχανές και όταν κάτι καινούριο έρχεται στη ζωή μας και μας βγάζει από την ρουτίνα και την πεπατημένη αμέσως σπεύδουμε να το αφορίσουμε και να το θεωρούμε κακοτοπιά.

Είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, να διψούν για γνώση και εμπειρίες μέσα από τις οποίες επιβεβαιώνουν τις γνώσεις τους, δημιουργούν, υπάρχουν. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να λειτουργεί ως μηχανή έχει χάσει τον στόχο και το σκοπό του και είναι καθήκον της δημιουργίας να του δώσει έστω και μια ευκαιρία για επανόρθωση και επαναφορά.

Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε πως τίποτε δεν μας συμβαίνει. Οι «κακοτοπιές» είναι ένας τρόπος το σύμπαν να επικοινωνήσει μαζί μας, να μας ταρακουνήσει και να μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα κάναμε. Έγκειται λοιπόν καθαρά στη δική μας νόηση αν θα το δούμε ως κακοτοπιά ή ως ευκαιρία. 

Η δημιουργία θα είναι πάντα κοντά στο δημιούργημα της όπως μια μάνα είναι πάντα κοντά στο παιδί της και θα προσπαθεί πάντα να διδάξει το δημιούργημα της δίνοντας του την δυνατότητα να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις μέχρις ότου κατορθώσει να κατανοήσει πιο είναι το ορθό και το δίκαιο και να το πράξει. 

Η δημιουργία ποτέ δεν τιμωρεί, θα είναι πάντα εδώ για να κάνει τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα διδάσκοντας μας μέσα από τα λάθη μας και υπενθυμίζοντας μας συνεχώς πως είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και έχουμε την ικανότητα να ανελισσόμαστε συνεχώς αρκεί να το αναγνωρίσουμε και να την εμπιστευτούμε όπως ένα μικρό παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του εμπιστεύεται τη μητέρα του. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και δύσκολες και σκληρές καταστάσεις όμως αναγνωρίζοντας πως δεν είμαστε μόνοι θα βρίσκουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά στο φως.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΟΛΥΝΟΗ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! | 9/2/2023 | --- LIVE ---

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)