ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | Η ΔΕΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ

 

 Η ΔΕΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ
Υπ.Βουλευτής Ν.Θεσ/νίκης

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (/8/2022)
 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ
 Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΤΕΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ -ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΔΙΑΣΠΑΡΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ -ΕΝΩ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΑΜΗΛΗ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΑΟΥΕΡ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΗΕΑΠ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. 

ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ «ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΟΥΕΡ». 

ΣΤΙΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1950 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΔΕΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ 400 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΕΗ ΔΛΔ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠ.ΗΛΕΚΤΡ. 

ΤΟ 1956 Ο ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗΣ ΙΔΡΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΛΙΠΤΟΛ. ΤΟ 1959 ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΙΠΤΟΛ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΝ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ.  

 Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΗ. ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΙΝΕ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η/ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΤΟ 1992 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

 ΜΕ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ» ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΕ, ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. 

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΈΣΣΕΝ ΤΟ 1994 ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ 14 ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΠΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 

ΤΟ 1999 ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2723 ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ: ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 49% ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙ ΜΟΝΟ 600 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΩΝ, ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ 1/8 ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ «ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ  ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ». Η ΔΕΗ ΕΓΙΝΕ Α.Ε, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 7,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΡΟ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕ 77/2001 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ. 

 

ΤΑ «ΚΑΛΑ» ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.


Ο ΈΓΚΕΛΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙ ΝΤΥΡΙΝΓΚ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: 

 «..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ Η ΑΝ ΚΑΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ. ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ...» 

ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ», Ο ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η «ΒΟΥΛΙΜΙΑ» ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ…. 

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η/Ε, Σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΤΡΑΣΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η/Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η/Ε ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η/Ε ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ:


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 

•       ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ. ΑΥΞΗΣΗ 177% ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ 28% ΣΤΙΣ ΜΜΕ (ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΕΩΣ ΤΟ 2017 ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑ 40%. ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η/Ε ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ!

•       Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ Η/Ε ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. 

•       ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 75% ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ 85% 

•       ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΑΘΡΟΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕ (ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ)   

•       ΈΓΙΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Η/Ε ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 20% ΕΩΣ 30% ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Η/Ε

•        ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΕΣ «ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η/Ε ΕΦΕΡΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 10.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 ΤΟ ΡΕΥΜΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ) ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΝ. Η ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Ο.Τ.Σ), ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ Η/Ε ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ».  Η ΕΛΛΕΙΨΗ Η/Ε (ΦΥΣΙΚΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ) ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η/Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Η/Ε ΒΑΖΟΥΝ, ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ «ΡΗΤΡΑ Ο.Τ.Σ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016, ΓΕΝΑΡΗ 2017 ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΟΤΣ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ ΑΝΑ MW/H ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 200 ΕΥΡΩ Η MW/H.

ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΟΜΩΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ «ΡΗΤΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ». 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΔΕΗ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ) ΘΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΡΥΠΩΝ». ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩ ΑΝΑ MW/H ΣΕ 28 ΕΥΡΩ ΑΝΑ MW/H! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΡΥΠΩΝ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ 78% ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ –ΤΣΕΧΙΑ 50,4 ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ + 29% ΠΥΡΗΝΙΚΑ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ 40% ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ +14,4% ΠΥΡΗΝΙΚΑ. 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΟΚΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.

«ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΉΣ, ΤΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΣΕΚ)  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2028. ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ» ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΗΣ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΤΟ 2050 ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ Η ΕΕ. 
Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2050

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ 2038 ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ 2050 ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟ 2023 ΟΥΤΕ ΤΟ 2028. ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΠΟΛΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2050. ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ 44% ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ, Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟ 80% ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ, Η ΤΣΕΧΙΑ ΤΟ 60% ΚΛΠ. ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ 2038. Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ RWE, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ GW (1000 MW) ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ Η ΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ. ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 5!   ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 60 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΗΔΗ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ 2038 ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» UNIPER ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΙΟΥΝΙΟ.


ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΙΓΩΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO2) ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ. ΌΜΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΨΕΥΔΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ «Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΥΣΙΜΟ» ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ; 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ;

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΑΚΡΙΒΥΝΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΑ. ΆΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΙΔΗ «ΟΦΕΙΛΟΥΝ» ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΑΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ (ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ), ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Κ.Α  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ, ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ, ΟΠΩΣ ΟΙ Μ.ΑΠΕ, ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ Μ.ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, (ΕΤΜΕΑΡ- ΑΔΙ-ΜΜΑΕ ΚΛΠ)  ΈΤΣΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΒΑΤΩΡΑΣ (MW/H) ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΥΡΑ ΣΤΑ 80 ΜΕ 90 € ΑΝΑ MW/H ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 93 € ΑΝΑ MW/H,  ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 285 ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ 410 € ΑΝΑ MW/H. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ Μ.ΑΠΕ 160 € ΑΝΑ MW/H!!! ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ: «ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ – ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ…» ΆΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ Φ.Α ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ Η/Ε ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΦΟΥ ΓΙ ΑΥΤΕΣ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΡΥΠΑΝΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Η ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ, ΜΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΕΙΜΕΝΩΝ, ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΜΑΓΚΑΛΙ» ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ.


ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΕΦΡΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΩΝ ΑΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΕΦΡΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗΣ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ «ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ» ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ! ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο «ΤΥΦΩΝΑΣ» ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ:

1.     ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ 25% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟ 35% ΕΩΣ ΚΑΙ 45% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ 4.000 MW ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ 4.700 MW ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΈΤΣΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ 65% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

2.     ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η/Ε. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ (LNG) ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ. 

3.     ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 43,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗ «ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

4.     ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. 

5.     ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ, Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ. 

6.     ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ) ΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΑ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. 

7.     ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 26.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. 

8.     ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ Ε.Ο.Ζ (ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΙ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΓΚΕΤΟ,» ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

9.  Η ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  «ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΚΗ ΕΠΟΧΗ» ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (200.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ) ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. 

ΆΡΑΓΕ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΣΧΑΤΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ Η ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ;

 ΤΕΤΟΙΕΣ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (43,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ 10 ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΗΜΑΓΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ;

ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ; ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 300 ΕΚ. ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ; ΈΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ;

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 75%; ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΜΕΣΩ ΑΘΡΟΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Μ.ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ;  

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ» ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ «ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» (ΚΑΤΑΚΟΛΟ- ΉΠΕΙΡΟΣ ΚΛΠ); ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ; ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΛΛΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΘΑΝΙΟ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΚΑΒΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ  ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ;

ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΔΗΝ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, «ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ» ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Η/Ε) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ Η/Ε ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ;  

[Α] -ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ» ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Μ.ΑΠΕ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Η/Ε, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Η ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ Α/Γ ΚΑΙ Φ/Β ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 20.000 MW! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ Μ.ΑΠΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ «ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΕΙ», ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΘΕ «ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA! ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΙΝΟΥ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΙΣΧΥΟΣ 27,3 MW ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA…. ΑΥΤΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ» ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Μ.ΑΠΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. 

ΌΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ Μ.ΑΠΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ (ΘΕΡΜΙΚΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ! ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Μ.ΑΠΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ 25% ΕΩΣ 100% ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΤΑΘΕΡΗ (ΘΕΡΜΙΚΗ Η ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ) ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ! 

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ Φ.Α ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.

 

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (LNG)

 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ (ΤΕΧΝΗΤΗ) ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟ (LNG). Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

1.     ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΑΝ ΚΛΩΝΤ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΤΑ ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2018 ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ LNG ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΓΚΕΛ

2.     ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ -ΤΡΑΜΠ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΡΜΑΤΙΚΗ ΠΛΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ LNG (FSRU).

3.     ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΙΣ  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΒΟΛΟ ΚΛΠ. 

4.     ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ. Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.» ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ, Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 660 MW ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Η ΟΠΟΙΑ «ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ 4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ FSRU ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»…

5.     ΌΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ  ΑΦΟΥ ΗΔΗ «ΕΙΚΟΣΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ 12,2 ΔΙΣ. ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ/ΕΤΟΣ ΕΝΩ Η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (FSRU) ΕΙΝΑΙ 5,5 ΔΙΣ. Κ.Μ./ΕΤΟΣ».  ΈΤΣΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ LNG ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ (ΥΑΦΑ). ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,  ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ» ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ. ΣΤΗΝ ΥΑΦΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ. 

6.     ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ), ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ «ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ» (ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑΓΚΕΡ- ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΜΕ  LNG ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ) ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΉΔΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 400 MW ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ LNG ΣΤΟΝ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΡΟΔΟΣ, ΚΩ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ , ΠΑΤΜΟΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ, ΛΗΜΝΟ, ΙΚΑΡΙΑ ΚΛΠ. 


ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΑΠΗΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΟΥΝ» Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ -ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΈΛΛΗΝΕΣ» ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΡΑΒΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ LNG ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΛΠ. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΞΙΑΣ 8,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΤΑ 2/3 ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑΝΚΕΡ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΕΤΣΙ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ 1/5 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΟΝΑΖ, ΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ (ΘΕΡΜΙΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ! ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ Φ.Α ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG! ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ LNG ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ 20% ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

 

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΑ «ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ- ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990.  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΠΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΥΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΑΣΣΟΣ

  

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 1.     ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΟΝΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ) ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ 2 ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ (ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ). 

2.     ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΑΠΟΘΕΙΩΣΕΙΣ ΚΛΠ).  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

 3.     ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ. ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΟΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΛΠ. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (200.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ) ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο «ΝΟΜΙΜΟΣ» ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΣ. 

4.     ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ο ΝΟΜΟΣ. ΙΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΤΑΚΤΙΚΟΙ, ΕΚΤΑΚΤΟΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΚΛΠ). ΊΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΝΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

5.     ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ «ΠΛΟΥΤΟΥ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

6.     ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ Η ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ»  ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, 100%, ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. «ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ». ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.  


Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:FACEBOOK LINK                                         YOUTUBE LINK

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! | 9/2/2023 | --- LIVE ---

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)