ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ

 

 ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ

ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ
Υπ.Βουλευτής Ν.Θεσ/νίκης

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (18/9/2022)
 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ
 Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΤΕΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ  ΓΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ [ΛΟΓΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ] ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ Ή ΟΦΙΤΟΑΣΒΕΣΤΙΤΗΣ

Ή ΓΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΔΛΔ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ". ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ, ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΤΗΘΥΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΔΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. 

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΙΘΟΣ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΒΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΙΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. 

ΜΙΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ,12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΣΩΝΟΣ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 10 ΜΧ ΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΟΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ     ,ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΤΡΩΜΑ ΧΑΡΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,Ο ΛΙΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΒΑΦΤΗΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ … ΙΤΑΛΙΚΟ  ΜΑΡΜΑΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ "ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΝ" ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥ ΤΟ 301. 

Ο ΧΑΣΑΜΠΑΛΙΩΤΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. 

ΑΞΙΖΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΙΘΟ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ, Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η CAPPELA SISTINA ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ, Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ... 

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΚΛΗΡΗ ΥΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΛΙΟΙΚΩΝ ΚΙΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑ, ΝΑΟΥΣ, ΑΝΑΚΤΟΡΑ, ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, ΑΡΧΟΝΤΩΝ, ΕΥΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΟ BRINDLEY WILLIAM ΤΟ 1889 ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ … ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΙΘΟ. 

ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1892. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΔΟΥΛΕΥΑΝ 15 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ. 

ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΡΝΕΛΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, 

ΔΛΔ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ. 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΥΣΑΥΡΟ ;

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 

ΜΟΝΟΝ ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. 

ΤΟ 1896 ΛΟΙΠΟΝ Ο BRINDLEY WILLIAM ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ "VERDE ANTICO MARBEL COMPANY LTD" ME KEΦΑΛΑΙΟ 20 ΧΛΔ ΛΙΡΕΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ 1912 ΑΛΛΕΣ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΤΟ 1969 Η "GRECIAN MARBELES LTD" ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. 

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΙΘΟΣ [ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ] ΚΟΣΜΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΣΑΜΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980. ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΩΣ ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΛΙΘΟΥ;

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ] ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΑ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ". ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

FACEBOOK LINK                                         YOUTUBE LINK


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! | 9/2/2023 | --- LIVE ---

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)