Αναζήτησε τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβονται μέσα σου, ενεργοποιήσετε τες, συνδέσου με το συμπαντικό νου και αφέσου να οδηγηθείς στην αλήθεια.

Ένας παλιός ινδικός μύθος διηγείται πως κάποτε όλοι οι άνθρωποι ήταν θεοί. Έκαναν όμως τόσο μεγάλη κατάχρηση της θεϊκής τους φύσης ώστε ο Μπράχμα, ο Κύριος των Θεών, αποφάσισε να τους αφαιρέσει τη θεϊκή εξουσία και να την κρύψει κάπου όπου θα ήταν αδύνατον να την ξαναβρούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν να βρεθεί αυτή η κρυψώνα. Όταν οι μικρότεροι θεοί κλήθηκαν σε συμβούλιο για να επιλύσουν το πρόβλημα, πρότειναν: «Να θάψουμε τη θεϊκή φύση του ανθρώπου μέσα στη γη».

Ο Μπράχμα όμως απάντησε: «Όχι, γιατί ο άνθρωπος θα ψάξει και θα τη βρει». Τότε οι θεοί είπαν: «Να ρίξουμε λοιπόν τη θεϊκή φύση των ανθρώπων στα τρίσβαθα των ωκεανών». Όμως ο Μπράχμα είχε και πάλι αντίρρηση: «Όχι, γιατί αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη όλων των ωκεανών και είναι βέβαιο πως θα την ξαναβρεί». Τότε οι θεοί κατέληξαν: «Δεν ξέρουμε πού να την κρύψουμε, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει πάνω στη γη ή μέσα στη θάλασσα τόπος στον οποίο δεν θα φτάσει κάποτε ο άνθρωπος».

Τέλος, ο Μπράχμα είπε: «Να τι θα κάνουμε με τη θεϊκή φύση του ανθρώπου: Θα την κρύψουμε στα τρίσβαθα του ίδιου του του εαυτού, γιατί εκεί είναι το μόνο μέρος όπου δεν θα σκεφτεί ποτέ να ψάξει».

Ένας μύθος που μας δείχνει ένα μέρος της αλήθειας την οποία όλοι κατέχουμε, αλλά είναι κάπου καλά κριμένη μέσα μας και έχει επικαλυφθεί από μπόλικο ψέμα ούτος ώστε να παραπλανιόμαστε συνεχώς και όταν φτάνουμε κοντά της να μην τη βλέπουμε και να χανόμαστε και πάλι.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει θεοί και κατέχουμε θεϊκές ιδιότητες και υπερδυνατότητες τις οποίες όμως σίγουρα δεν μας τις απέκρυψαν οι θεοί μας. Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη πλάνη του ανθρώπου, ο οποίος πίστεψε πως η ίδια του η δημιουργία θα του στερούσε αυτό που η ίδια απλόχερα του χάρισε. Αν δεν το έκανε η ίδια η δημιουργία (κατά το μύθο ο Κύριος των θεών) τότε ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Μα φυσικά ο ίδιος ο άνθρωπος που χάθηκε μέσα στο εγώ του, στην έπαρση και την αλαζονεία του και αποφάσισε να στερήσει και να στερηθεί ότι πολυτιμότερο του έχει προσφέρει η δημιουργία, την ίδια του τη θέωση.

Άνθρωποι ήταν αυτοί που μολύνθηκαν από εγωισμό και αλαζονεία και νιώθοντας πως δεν θα μπορούσαν  ποτέ τους να φτάσουν στη θέωση αποφάσισαν να παραπλανήσουν τους ανθρώπους και με δόλιες τεχνικές, αργά και σταθερά μέσα στα βάθη των χρόνων,  να τους αποκρύψουν τη γνώση και έτσι να φτάσουμε στο σήμερα όπου η ανθρωπότητα έχει βυθιστεί στην λήθη και βιώνει την απόλυτη κατάπτωση της.

Ήρθε λοιπόν η ώρα ο άνθρωπος να αναζητήσει ποιος είναι και από πού προέρχεται. Τις απαντήσεις αυτές δεν θα τις βρεις όσο και αν γυρίσεις τη γη, εξερευνήσεις, αναρριχηθείς, βυθιστείς και σκάψεις. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας και έχουμε καθήκον πλέον να τις αναζητήσουμε γιατί πιάσαμε πάτο και χανόμαστε.

Αναζήτησε τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβονται μέσα σου, ενεργοποιήσετε  τες, συνδέσου με το συμπαντικό νου και αφέσου να οδηγηθείς στην αλήθεια.

 

Προσοχή! Τις περισσότερες φορές οι μύθοι μας φανερώνουν την μισή αλήθεια (που συνήθως μας φαντάζει ψέμα) και προσπαθούν να μας αποκρύψουν την άλλη μισή (που είναι η οδός για να οδηγηθούμε στο φως). 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΟΛΥΝΟΗ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! | 9/2/2023 | --- LIVE ---

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)